Logo

Martin Šonka – Jaké technologie se dnes používají při řízení letadla?

Redakce
Redakce
22.02.2021

Martin Šonka je český akrobatický a bývalý bojový pilot Vzdušných sil AČR, vicemistr světa, mistr Evropy a České republiky v akrobatickém létání. V našem podcastu se s ním budeme bavit o jeho příběhu, létání a hlavně o tom, jaké jsou dnes technologie v moderních letounech a bez čeho si dnes už nedokáže představit létání.



Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Jak se dostal k novinařině? Jak je těžké vydávat regionální časopis? Co se mu přihodilo na jeho četných cestách nebo jak to bylo s vydáním knihy pod jménem fiktivní vietnamské spisovatelky. O tom všem si povídal Petr Meškán s Janem Cempírkem. Jihočeský Podcast · Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Redakce 23.03.2023

Ladislav Faktor – 30. výročí rádia Faktor a moderní technologie v hudbě

V tomto díle Jihočeského podcastu si Petr Meškán povídal s Ladislavem Faktorem v jeho vlastním domácím studiu. Jak ho má vybavené? Co v něm nahrával naposledy? Známá jihočeské osobnost vzpomene, jak před třiceti lety stavěli první studio Rádia Faktor. Udělá malou recenzi auta značky Tesla a prozradí co si myslí o bitcoinech. Jihočeský Podcast ·…

Redakce 07.04.2021

Martina Schlegelová – Ředitelka Jihočeského divadla

Šla jsem za hlasem svého srdce, říká nová ředitelka Jihočeského divadla Martina Schlegelová o své cestě do Českých Budějovic.  V rozhovoru s Petrem Meškánem přijde řeč na nové projekty, na rozdíly mezi divadelním herectvím a divadelním zpracováním. Celým rozhovorem se line jako hlavní téma práce v regionu a v Praze.  Vystudovala režii a dramaturgii DAMU….

Redakce 11.03.2024

Tomáš Olejník – prostory Masných krámů působí jako pivní chrám

Na katastrální mapě má každá kóje v Masných krámech své číslo. Sklenice na pivo jsou vyrobené přímo a jen pro tuto provozovnu. Mají Masné sklep? Jaké je tajemství atmosféry této ikonické budějovické hospody? Na spoustu dalších otázek odpoví rozhovor Petra Meškána s Tomášem Olejníkem z budějovické restaurace Masné krámy. Jihočeský Podcast · Tomáš Olejník -…

Redakce 30.11.2022

Štěpánka Kůsová – Propagátorka Barefoot obuvi pro děti

Česko je barefootovou velmocí, říká Štěpánka Kůsová.  V obuvi, která simuluje chůzi naboso chodí čím dál víc lidí.  Bývalá učitelka v mateřské škole před pár lety potřebovala lepší obutí pro své děti. To jí nasměrovalo k otevření obchodu s barefootovou obuví v Českých Budějovicích. V rozhovoru s Petrem Meškánem popisuje jak se změní výraz v…

Redakce 02.11.2023

Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice

Na zvídavé otázky odpovídal Jan Klusoň, ředitel české pobočky Welcome To The Jungle, jedné z největších světových technologických agentur v oblastech HR a všeho možného, co vás napadne, že by mohlo s recruitmentem souviset. Jihočeský Podcast · Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice.

Redakce 28.01.2021

Radek Otípka – Kuchařem na ropné plošině

Petr Meškán si tentokrát povídal s šéfkuchařem, který vařil v luxusních restauracích, ale také na ropných plošinách uprostřed oceánu. Do kuchyní luxusních restaurací se dostal díky svému talentu. Výuční list získal nakonec v Norsku. Odtud létal vrtulníkem vařit na ropné plošiny. Dnes žije v Budějovicích a má vlastní provoz. Jihočeský Podcast · Radek Otípka -…

Redakce 13.09.2022

Tomáš Kučera (HC Motor) – Bývalý majitel si odvezl i židle. Začínali jsme s vlastními počítači v prázdných kancelářích.

Tentokrát si Petr Meškán povídal o práci ředitele PR a marketingu hokejového klubu s Tomášem Kučerou z HC Motor České Budějovice. Dostali se i do temné historie klubu, kdy odešel majitel a tým padl na dno. Jakou roli hrají nová média a technologie v jeho práci? Trénují u nás hokejisté, podobně jako v NHL, komunikaci…

Redakce 09.05.2022

Kateřina Davidová – Nejžádanější Zmrz.lina je ta podpultová

Z Opavy do Prahy a pak do Budějovic. Má za sebou práci v korporátu. Dělala v grafickém studiu. Cestovala a nakonec ji proslavila jedna z nejlepších zmrzlin na jihu. Petr Meškán si povídá s Kateřinou Davidovou ze Zmrz.li. Jedna z nejčastějších otázek je, jakou zmrzlinu mám pod pultem, říká v rozhovoru s Petrem Meškánem Kateřina…

Redakce 25.05.2023