Logo

Stanislav Brožka – Prezident Diecézní Charity České Budějovice, farář

Redakce
Redakce
21.12.2023

Kněz, církevní soudce, specialista na anulování manželství, prezident Diecézní charity České Budějovice a včelař, to vše je Stanislav Brožka.

„Návod na správně strávené Vánoce není“ říká v předvánočním rozhovoru s Petrem Meškánem farář Stanislav Brožka. O tom, jak se člověk stane knězem a zda lze v kněžském životě používat mobilní aplikace, je další díl Jihočeskému podcastu. „Mše svatá má svou důstojnost, ale občas si dovolím ji okořenit vtipem“ i to se dozvíte od Otce Stanislava.



 

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Jiří Slováček – Káva mi zachránila život

Káva mu doslova zachránila život, nahradil s ní alkohol, který ho postupně zabíjel. Teď je z něj gastronaut a expert na kávu. Jiří Slováček spoluzakladatel budějovického Coffe festu a barista si povídá s Petrem Meškánem. Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy? Odkud a jak pražená je ta nejlepší? Kolik šálků denně je přiměřené pít? To…

Redakce 18.09.2023

Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice

Na zvídavé otázky odpovídal Jan Klusoň, ředitel české pobočky Welcome To The Jungle, jedné z největších světových technologických agentur v oblastech HR a všeho možného, co vás napadne, že by mohlo s recruitmentem souviset. Jihočeský Podcast · Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice.

Redakce 28.01.2021

Filip Doležel – Budějčák, který vystudoval v Žilině a hned po škole začal létat na velkých dopravních letadlech

V dalším dílu si Petr Meškán povídá s pilotem velkých dopravních letadel Filipem Doleželem. Ten se z Českých Budějovic přes školu v Žilině dostal až k létání dálkových letů nebo pilotování pro čínské aerolinky. V době první vlny pandemie přišel, stejně jako spousta pilotů o práci, v současné době má základnu ve Vilniusu. Stýská se…

Redakce 19.02.2022

Václav Novotný – CTO Gopay.cz

Jihočeský podcast Brilo speciál. Prvním hostem Tomáše Kocifaje byl Václav Novotný, který je technickým ředitelem společnosti Gopay.cz. S Vaškem jsme si povídali o jeho pracovních zkušenostech. Od práce při vysoké škole, přes účast v zahraničním startupu, až po jeho aktuální místo v Gopay.cz. Probrali jsme jednu z nejdéle trvajících online komunit Čtvrtkon, které byl Vašek…

Redakce 09.02.2021

Radek Otípka – Kuchařem na ropné plošině

Petr Meškán si tentokrát povídal s šéfkuchařem, který vařil v luxusních restauracích, ale také na ropných plošinách uprostřed oceánu. Do kuchyní luxusních restaurací se dostal díky svému talentu. Výuční list získal nakonec v Norsku. Odtud létal vrtulníkem vařit na ropné plošiny. Dnes žije v Budějovicích a má vlastní provoz. Jihočeský Podcast · Radek Otípka -…

Redakce 13.09.2022

Jan Štifter – historie budějovických kasáren a hampejzů nebo jeho vydavatelská činnost

Jak České Budějovice ovlivnila historie města vojenských posádek a s nimi spojeného velkého množství veřejných domů? Kde stávaly nevěstince? Jak vypadaly? Petr Meškán se spisovatele a novináře Jana Štiftera zeptá i na jeho vydavatelskou činnost a moderní technologie. Jihočeský Podcast · Jan Štifter – historie budějovických kasáren a hampejzů nebo jeho vydavatelská činnost

Redakce 07.04.2022

Martina Schlegelová – Ředitelka Jihočeského divadla

Šla jsem za hlasem svého srdce, říká nová ředitelka Jihočeského divadla Martina Schlegelová o své cestě do Českých Budějovic.  V rozhovoru s Petrem Meškánem přijde řeč na nové projekty, na rozdíly mezi divadelním herectvím a divadelním zpracováním. Celým rozhovorem se line jako hlavní téma práce v regionu a v Praze.  Vystudovala režii a dramaturgii DAMU….

Redakce 11.03.2024

Kateřina Davidová – Nejžádanější Zmrz.lina je ta podpultová

Z Opavy do Prahy a pak do Budějovic. Má za sebou práci v korporátu. Dělala v grafickém studiu. Cestovala a nakonec ji proslavila jedna z nejlepších zmrzlin na jihu. Petr Meškán si povídá s Kateřinou Davidovou ze Zmrz.li. Jedna z nejčastějších otázek je, jakou zmrzlinu mám pod pultem, říká v rozhovoru s Petrem Meškánem Kateřina…

Redakce 25.05.2023

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu….

Redakce 08.02.2022