Logo

Miloslav Kamiš (Viscofan) – Elektrická energie nám zdraží pětinásobně

Redakce
Redakce
29.06.2022

Ředitel budějovického závodu o tom, jak automatizace vstupuje do výroby střívek. I když by chtěl mít plně automatizovanou výrobu, tak si stále váží zaměstnanců a chce, aby postupovali s automatizací v rámci svých pracovních pozic výše. Nyní ve Viscofanu pracují na automatickém vidění, které bude kontrolovat kvalitu výrobku a hlídat chybovost. Podcast ale není jen o automatizaci, ale také o vlivu posledních ekonomických událostí na podnik o 650 zaměstnancích.


Miloslav Kamiš

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Jiří Slováček – Káva mi zachránila život

Káva mu doslova zachránila život, nahradil s ní alkohol, který ho postupně zabíjel. Teď je z něj gastronaut a expert na kávu. Jiří Slováček spoluzakladatel budějovického Coffe festu a barista si povídá s Petrem Meškánem. Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy? Odkud a jak pražená je ta nejlepší? Kolik šálků denně je přiměřené pít? To…

Redakce 18.09.2023

Farář Josef Prokeš – hlavním dárkem by letos k Vánocům mělo být setkání s lidmi

Do vánočního vydání Jihočeského podcastu přijal pozvání významný farář, který působil v Českých Budějovicích. Zasloužil se o významnou rekonstrukci Studentského kostela svaté Rodiny a organizoval populární besedy v klubu Horká vana. Kněz Josef Prokeš přijal pozvání na rozhovor od Petra Meškána. Jihočeský Podcast · Farář Josef Prokeš – hlavním dárkem by letos k Vánocům mělo…

Redakce 21.12.2021

Oliver Dlouhý – technolog, vizionář a podnikatel roku 2019

S Oliverem Dlouhým se zná Honza Schönbauer už ze střední školy, a tak je tento podcast veden v lehce uvolněném duchu. Navíc jsme se poprvé museli vypořádat s nahráváním na dálku, protože byl majitel Kiwi.com Olivere Dlouhý zrovna v Barceloně. Přesto jsme se nenechali odradit a našli skulinu v jeho nabitém diáři. A jaká zazněla…

Redakce 21.05.2021

Tomáš Kocifaj a Jakub Hladký z Brilo teamu – k posunu firmy a její profesionalizaci nás akcelerovala špatná platební morálka jednoho z klientů

V dalším vydání Jihočeského podcastu se potkala silná čtveřice. Dva moderátoři Petr Meškán a Honza Schönbauer zpovídali dva ředitele. Jakub Hladký a Tomáš Kocifaj v podcastu popisují velkou dynamiku vývoje společnosti Brilo Team nebo budoucnost e-commerce businessu. Řeč je i o VR a AR technologiích v eshopech a spoustě dalších témat. Jihočeský Podcast · Tomáš…

Redakce 11.03.2022

Filip Doležel – Budějčák, který vystudoval v Žilině a hned po škole začal létat na velkých dopravních letadlech

V dalším dílu si Petr Meškán povídá s pilotem velkých dopravních letadel Filipem Doleželem. Ten se z Českých Budějovic přes školu v Žilině dostal až k létání dálkových letů nebo pilotování pro čínské aerolinky. V době první vlny pandemie přišel, stejně jako spousta pilotů o práci, v současné době má základnu ve Vilniusu. Stýská se…

Redakce 19.02.2022

Michal Trpák – umělec, sochař a organizátor výstavy Umění ve městě

Michal Trpák vystudoval uměleckou školu Sv. Anežky v Českém Krumlově. Studoval i UMPRUM v Praze a na stážích byl i v zahraničí. Přesto zůstává v jižních Čechách. V Českých Budějovicích už víc než deset let organizuje výstavu Umění ve městě, která se rozšiřuje i do dalších jihočeských měst. Ve studiu Jihočeského podacstu mimojiné prozradil Petru…

Redakce 07.06.2021

Ředitelka Domova pro seniory Petra Zimmelová – Člověk je křehká nádoba a je na tomhle světě jen na chvilku

Jaké jsou podmínky přijetí do domů pro seniory? Kolik to stojí? Jak vypadá v současné době pobyt v moderních zařízeních? Zkušenosti v práci se seniory nabírala v Holandsku, Finsku nebo v USA. S Petrem Meškánem si povídala expertka na stárnutí a ředitelka Domova pro seniory Máj v Českých Budějovicích Petra Zimmelová. Jihočeský Podcast · Ředitelka…

Redakce 31.12.2022

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu….

Redakce 08.02.2022

Jiří Hájíček – Držitel několika prestižních knižních cen

Úspěšný jihočeský spisovatel. Držitel několika prestižních knižních cen včetně ceny Magnesia Litera – knihou roku 2012 se stal jeho román Rybí krev. Věnuje se tématice jihočeského venkova, ale píše i poezii. Petr Meškán se ho ptá na to jak vzniká román, kde bere inspiraci nebo jaká technika mu usnadňuje práci.  Jihočeský Podcast · Jiří Hájíček…

Redakce 14.03.2023

Anna Hořejší – kreativní ředitelka kandidatury Českých Budějovic na Evropské hlavní město kultury 2028

Kandidatura Budějovic na Evropské hlavní město kultury 2028 pomohla motivovat většinu místních organizátorů a aktérů. Díky tomu například vznikne v centru kulturní ostrov, který všechny, kteří se zabývají kulturou v centru města, propojí a pomůže jim ke sdílení diváků. Z projektu Kul.turista se stane putovní festival, který vyrazí i za hranice Budějovic.   Jihočeský Podcast…

Redakce 15.11.2022