Logo

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Redakce
Redakce
08.02.2022

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu.

Pandemie zapříčinila nestabilitu celého odvětví, ale to přináší řadu příležitostí ke změnám, které jsou pro restaurace nezbytné. Sehnat dobrého kuchaře na inzerát je přitom skoro nemožné. Zvýšené náklady na suroviny, personál a energie se brzy promítnou i do cen v gastronomii. Ty se můžou zvýšit až o třetinu. Polední menu za stokorunu je minulostí. Jídlo přes oběd bude v kompletním menu stát 240 korun.


Martin Pražák

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Martin Šonka – Jaké technologie se dnes používají při řízení letadla?

Martin Šonka je český akrobatický a bývalý bojový pilot Vzdušných sil AČR, vicemistr světa, mistr Evropy a České republiky v akrobatickém létání. V našem podcastu se s ním budeme bavit o jeho příběhu, létání a hlavně o tom, jaké jsou dnes technologie v moderních letounech a bez čeho si dnes už nedokáže představit létání. Jihočeský…

Redakce 22.02.2021

Farář Josef Prokeš – hlavním dárkem by letos k Vánocům mělo být setkání s lidmi

Do vánočního vydání Jihočeského podcastu přijal pozvání významný farář, který působil v Českých Budějovicích. Zasloužil se o významnou rekonstrukci Studentského kostela svaté Rodiny a organizoval populární besedy v klubu Horká vana. Kněz Josef Prokeš přijal pozvání na rozhovor od Petra Meškána. Jihočeský Podcast · Farář Josef Prokeš – hlavním dárkem by letos k Vánocům mělo…

Redakce 21.12.2021

Michal Trpák – umělec, sochař a organizátor výstavy Umění ve městě

Michal Trpák vystudoval uměleckou školu Sv. Anežky v Českém Krumlově. Studoval i UMPRUM v Praze a na stážích byl i v zahraničí. Přesto zůstává v jižních Čechách. V Českých Budějovicích už víc než deset let organizuje výstavu Umění ve městě, která se rozšiřuje i do dalších jihočeských měst. Ve studiu Jihočeského podacstu mimojiné prozradil Petru…

Redakce 07.06.2021

Jaromír Koc – Neuvěřitelně činorodý člověk, podnikatel, model a velký fanoušek muziky

Podnikatel, model, hudební publicista, hudební nadšenec, jeden z největších fanoušků muziky a Mobyho, který pracuje mimo jiné pro Live Nation kuchař na přepuštěném másle. Neuvěřitelně činorodý člověk, to je Jaromír Koc. Moderátor Petr Meškán si tentokrát pozval na rozhovor Jaromíra Koce. Jihočech, jehož pracovní kariéra zasahuje do Rakouska i do Prahy. Co se odehrává v…

Redakce 25.01.2024

Učitel Bohuslav Hora – Ani Božena Němcová neuměla pravopis

Původně měl být sládkem, ale postavil se přání svého otce a přihlásil se na pedagogickou fakultu. V rámci své praxe zažil přelom, kdy se přesunul do Plané nad Lužnicí a začal se dětí ptát, co a jak se chtějí učit. Díky jeho nekonvenčním přístupům se stal mezi studenty velmi populárním. Po 25 letech ve školství…

Redakce 24.04.2023

Libor Grubhoffer – vědecká kapacita a ředitel Biologického centra

V tomto dílu Jihočeského podcastu Petr Meškán vyzpovídal člověk s největším počtem titulů, který zatím kdy byl naším hostem. Libor Grubhoffer je ředitel Biologického centra, vědec nebo také bývalý rektor Jihočeské univerzity. Řeč bude i o tom jestli je možné, že koronavirus unikl z čínské laboratoře. A nebo nakolik řídí řešení pandemie peníze. Jakou roli…

Redakce 07.09.2021

Tomáš Kučera (HC Motor) – Bývalý majitel si odvezl i židle. Začínali jsme s vlastními počítači v prázdných kancelářích.

Tentokrát si Petr Meškán povídal o práci ředitele PR a marketingu hokejového klubu s Tomášem Kučerou z HC Motor České Budějovice. Dostali se i do temné historie klubu, kdy odešel majitel a tým padl na dno. Jakou roli hrají nová média a technologie v jeho práci? Trénují u nás hokejisté, podobně jako v NHL, komunikaci…

Redakce 09.05.2022