Logo

Jiří Slováček – Káva mi zachránila život

Redakce
Redakce
18.09.2023

Káva mu doslova zachránila život, nahradil s ní alkohol, který ho postupně zabíjel. Teď je z něj gastronaut a expert na kávu. Jiří Slováček spoluzakladatel budějovického Coffe festu a barista si povídá s Petrem Meškánem.

Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy? Odkud a jak pražená je ta nejlepší? Kolik šálků denně je přiměřené pít? To všechno se dozvíte v dalším díle Jihočeského podcastu.


Jiří Slováček

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Ladislav Faktor – 30. výročí rádia Faktor a moderní technologie v hudbě

V tomto díle Jihočeského podcastu si Petr Meškán povídal s Ladislavem Faktorem v jeho vlastním domácím studiu. Jak ho má vybavené? Co v něm nahrával naposledy? Známá jihočeské osobnost vzpomene, jak před třiceti lety stavěli první studio Rádia Faktor. Udělá malou recenzi auta značky Tesla a prozradí co si myslí o bitcoinech. Jihočeský Podcast ·…

Redakce 07.04.2021

Josef Grill – český webhostingový král

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Josef Grill to udělal a vyplatilo se mu to. Ještě na škole založil firmu Forpsi a začal nabízet webhosting a registraci domén jako jeden z prvních v ČR. Brzy se stal jedničkou na trhu a firmu prodal. Po čase se mu ale začalo stýskat po napětí, budování…

Redakce 22.04.2021

Tomáš Nemrava (Nema) – Ceny dřeva se zdvojnásobily. Loni jsme na dodávkách dřevostaveb kvůli tomu tratili

Na stavbu už bude těžké sehnat lidi. Výroba domů se přesune do fabrik a na místo stavby se pouze doveze prefabrikát a během týdne se dům postaví. Takovou budoucnost stavebnictví vidí ředitel firmy Nema Tomáš Nemrava. Nejen o dřevě a stavbách z něj v dalším dílu Jihočeského podcastu. Jihočeský Podcast · Tomáš Nemrava – Ceny…

Redakce 25.04.2022

Pavel Podruh – vizionář stojící za projektem Český soběstačný dům

Petr Meškán vyzpovídal v našem podcastovém studiu Pavla Podruha. Ten se před lety pustil do stavby Českého soběstačného domu. Ten už stojí a čeká na své první nájemníky. Kolik stojí postavit dům bez připojení na jakékoliv inženýrské sítě? Jak ho to napadlo? Bude dům fungovat i když nebude svítit slunce? Kdo v něm bude bydlet?…

Redakce 07.05.2021

Tomáš Kocifaj a Jakub Hladký z Brilo teamu – k posunu firmy a její profesionalizaci nás akcelerovala špatná platební morálka jednoho z klientů

V dalším vydání Jihočeského podcastu se potkala silná čtveřice. Dva moderátoři Petr Meškán a Honza Schönbauer zpovídali dva ředitele. Jakub Hladký a Tomáš Kocifaj v podcastu popisují velkou dynamiku vývoje společnosti Brilo Team nebo budoucnost e-commerce businessu. Řeč je i o VR a AR technologiích v eshopech a spoustě dalších témat. Jihočeský Podcast · Tomáš…

Redakce 11.03.2022

Michal Trpák – umělec, sochař a organizátor výstavy Umění ve městě

Michal Trpák vystudoval uměleckou školu Sv. Anežky v Českém Krumlově. Studoval i UMPRUM v Praze a na stážích byl i v zahraničí. Přesto zůstává v jižních Čechách. V Českých Budějovicích už víc než deset let organizuje výstavu Umění ve městě, která se rozšiřuje i do dalších jihočeských měst. Ve studiu Jihočeského podacstu mimojiné prozradil Petru…

Redakce 07.06.2021

Štěpánka Kůsová – Propagátorka Barefoot obuvi pro děti

Česko je barefootovou velmocí, říká Štěpánka Kůsová.  V obuvi, která simuluje chůzi naboso chodí čím dál víc lidí.  Bývalá učitelka v mateřské škole před pár lety potřebovala lepší obutí pro své děti. To jí nasměrovalo k otevření obchodu s barefootovou obuví v Českých Budějovicích. V rozhovoru s Petrem Meškánem popisuje jak se změní výraz v…

Redakce 02.11.2023

Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Jak se dostal k novinařině? Jak je těžké vydávat regionální časopis? Co se mu přihodilo na jeho četných cestách nebo jak to bylo s vydáním knihy pod jménem fiktivní vietnamské spisovatelky. O tom všem si povídal Petr Meškán s Janem Cempírkem. Jihočeský Podcast · Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Redakce 23.03.2023

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu….

Redakce 08.02.2022