Logo

Tomáš Olejník – prostory Masných krámů působí jako pivní chrám

Redakce
Redakce
30.11.2022

Na katastrální mapě má každá kóje v Masných krámech své číslo. Sklenice na pivo jsou vyrobené přímo a jen pro tuto provozovnu. Mají Masné sklep? Jaké je tajemství atmosféry této ikonické budějovické hospody? Na spoustu dalších otázek odpoví rozhovor Petra Meškána s Tomášem Olejníkem z budějovické restaurace Masné krámy.


Tomáš Olejník

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Svatopluk Hloušek (Meta) – Ocel nám výrazně zdražila a není ji kde koupit

Svatopluk Hloušek už 27 let vyrábí společně s německou s firmou META regály a skladovací techniku. Mezi jejich klienty patří například americký Amazon, kterému vybavovali obrovské sklady v Česku. Svatopluk se v podcastu vyjadřuje také k rychle rostoucím nákladům na vstupní suroviny. Honza Schönbauer jej vypovídal a ptal se mimo jiné i na to, jestli…

Redakce 22.09.2021

Josef Handrejch – ředitel Kvalitexu a výzkumník v oblasti nanotextílií

V Jihočeském podcastu speciál se tentokrát Petr Meškán setkal s ředitelem písecké firmy Kvalitex. Ta už deset let úspěšně navazuje na tradici textilní výroby v Písku. Josef Handrejch je zároveň velmi aktivním vývojářem na poli nanotextílií. Jak je důležitá automatizace ve výrobě ložního prádla? Jak rychle se vyvinuly nanotextílie a jak se s nimi v…

Redakce 10.06.2021

Ladislav Zibura – Jak využívá technologie známý cestovatel

Zaposlouchejte se do slov známého jihočeského cestovatele Ladislava Zibury. Zjistěte, jak právě on na svých cestách využívá nejmodernější technologie, jestli používá papírovou mapu a jestli potřebuje být ve spojení při svých toulkách s okolním světem. Jihočeský Podcast · Ladislav Zibura – Jak využívá technologie známý cestovatel.

Redakce 25.01.2021

Tomáš Nemrava (Nema) – Ceny dřeva se zdvojnásobily. Loni jsme na dodávkách dřevostaveb kvůli tomu tratili

Na stavbu už bude těžké sehnat lidi. Výroba domů se přesune do fabrik a na místo stavby se pouze doveze prefabrikát a během týdne se dům postaví. Takovou budoucnost stavebnictví vidí ředitel firmy Nema Tomáš Nemrava. Nejen o dřevě a stavbách z něj v dalším dílu Jihočeského podcastu. Jihočeský Podcast · Tomáš Nemrava – Ceny…

Redakce 25.04.2022

Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Jak se dostal k novinařině? Jak je těžké vydávat regionální časopis? Co se mu přihodilo na jeho četných cestách nebo jak to bylo s vydáním knihy pod jménem fiktivní vietnamské spisovatelky. O tom všem si povídal Petr Meškán s Janem Cempírkem. Jihočeský Podcast · Jan Cempírek – Novinář, spisovatel, cestovatel, vydavatel a šéfredaktor časopisu BUDLive

Redakce 23.03.2023

Kamila Sedláčková – Kovbojka, rančerka a milovnice koní

Jak se liší romantické představy o westernovém ježdění na koni od reality. Jak si získat důvěru koně. Jak jí jízda na koni zachránila život. A jaké úspěchy má za sebou. O tom si povídá Petr Meškán s majitelkou ranče a úspěšnou westernovou jezdkyní Kamilou Sedláčkovou. Jihočeský Podcast · Kamila Sedláčková – Kovbojka, rančerka a milovnice…

Redakce 28.08.2023

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu….

Redakce 08.02.2022

Michal Špaček – Kam se posouvají hranice bezpečnosti na internetu?

Michal je webový vývojář a „security inženýr“. Pořádá školení, zajímá ho bezpečnost, staví, boří a testuje webové aplikace. Přednášel na více než 100 konferencích a akcích, včetně WebExpa v Praze a Passwords v Las Vegas, na obou opakovaně. Pracoval na platebních systémech ve Skype, zlepšoval zabezpečení Slevomatu, pracoval také pro Apiary a v současné době…

Redakce 31.08.2021

Jiří Slováček – Káva mi zachránila život

Káva mu doslova zachránila život, nahradil s ní alkohol, který ho postupně zabíjel. Teď je z něj gastronaut a expert na kávu. Jiří Slováček spoluzakladatel budějovického Coffe festu a barista si povídá s Petrem Meškánem. Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy? Odkud a jak pražená je ta nejlepší? Kolik šálků denně je přiměřené pít? To…

Redakce 18.09.2023