Logo

Tomáš Olejník – prostory Masných krámů působí jako pivní chrám

Redakce
Redakce
30.11.2022

Na katastrální mapě má každá kóje v Masných krámech své číslo. Sklenice na pivo jsou vyrobené přímo a jen pro tuto provozovnu. Mají Masné sklep? Jaké je tajemství atmosféry této ikonické budějovické hospody? Na spoustu dalších otázek odpoví rozhovor Petra Meškána s Tomášem Olejníkem z budějovické restaurace Masné krámy.


Tomáš Olejník

Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice

Na zvídavé otázky odpovídal Jan Klusoň, ředitel české pobočky Welcome To The Jungle, jedné z největších světových technologických agentur v oblastech HR a všeho možného, co vás napadne, že by mohlo s recruitmentem souviset. Jihočeský Podcast · Jan Klusoň – O nejmodernějších technologiích v personalistice.

Redakce 28.01.2021

Nicole Stava – Nové technologie vstoupily i do trhu s uměním

V novém dílu Jihočeského podcastu Petr Meškán zpovídal Nicole Stava obchodníci s uměním a správkyni rodinného panství Bechyně. Nicole prozradí kolik stojí údržba zámku jako rodinného sídla. V podcastu se navíc obsáhle věnuje současném trhu s uměním, ale i technologiím, které pomáhají odhalit padělky nebo jsou součástí transportu výtvarného umění na výstavy. Jihočeský Podcast ·…

Redakce 07.10.2021

Daniel Stach – držitel několika prestižních novinářských cen a ceny za popularizaci vědy

Hostem Petra Meškána v dalším dílu Jihočeského podcastu je redaktor a moderátor zpravodajství České televize redakce vědy Daniel Stach. Řeč bude o jeho vztahu k technologiím, o tom jak prakticky vypadá jeho práce v televizi a samozřejmě o jeho vztahu k jižním Čechám a kanosistice na divoké vodě. Jihočeský Podcast · Daniel Stach – držitel…

Redakce 07.08.2021

Jan Štifter – historie budějovických kasáren a hampejzů nebo jeho vydavatelská činnost

Jak České Budějovice ovlivnila historie města vojenských posádek a s nimi spojeného velkého množství veřejných domů? Kde stávaly nevěstince? Jak vypadaly? Petr Meškán se spisovatele a novináře Jana Štiftera zeptá i na jeho vydavatelskou činnost a moderní technologie. Jihočeský Podcast · Jan Štifter – historie budějovických kasáren a hampejzů nebo jeho vydavatelská činnost

Redakce 07.04.2022

Martin Pražák – ceny v restauracích vzrostou o 30 procent

Začal s účetnictvím, pracoval pro banky a investiční společnosti, měl výrobnu na domácí nudle, ale zlákalo ho vaření a jídlo. Pod jeho křídla patří dnes kavárny Café Essence, Praži café, Bistro Magdalene, Vaflárna. Co rozhoduje o úspěchu v gastronomii, a jaké jsou nejlepší kuchyně světa? O tom všem Martin Pražák v dalším díle Jihočeského podcastu….

Redakce 08.02.2022

Kateřina Davidová – Nejžádanější Zmrz.lina je ta podpultová

Z Opavy do Prahy a pak do Budějovic. Má za sebou práci v korporátu. Dělala v grafickém studiu. Cestovala a nakonec ji proslavila jedna z nejlepších zmrzlin na jihu. Petr Meškán si povídá s Kateřinou Davidovou ze Zmrz.li. Jedna z nejčastějších otázek je, jakou zmrzlinu mám pod pultem, říká v rozhovoru s Petrem Meškánem Kateřina…

Redakce 25.05.2023

Michal Trpák – umělec, sochař a organizátor výstavy Umění ve městě

Michal Trpák vystudoval uměleckou školu Sv. Anežky v Českém Krumlově. Studoval i UMPRUM v Praze a na stážích byl i v zahraničí. Přesto zůstává v jižních Čechách. V Českých Budějovicích už víc než deset let organizuje výstavu Umění ve městě, která se rozšiřuje i do dalších jihočeských měst. Ve studiu Jihočeského podacstu mimojiné prozradil Petru…

Redakce 07.06.2021