Logo

Lukáš Průdek – ředitel Jihočeského Divadla

Redakce
Redakce
02.02.2021

Lukáš Průdek řídí a vede největší divadelní scénu v Jihočeském kraji. Krom Jihočeského divadla a všech jeho souborů má tedy „pod palcem“ i otáčivé hlediště v Českém Krumlově. V podcastu si s ním povídáme o jeho historii, jak funguje divadelní scéna, jaké změny se u nich odehráli v souvislosti s COVID-19 a jaké moderní technologie se dnes v divadelním světe používají.



Sdílejte článek

Pinterest

Podobné články

Vlastislav Bříza – od pronájmu lodiček mezi podnikatelskou elitu

Kdo si myslí, že budějovická firma KOH-I-NOOR je pouze výrobce výtvarných potřeb je na omylu. Za roky si původně výrobce tužek našel cestu do tolika oborů, že celý holding loni i přes uzavírání obchodů a hotelů udržel tržby i zisk. Do jakých aut dodává holding Vlastimila Břízy součástky, jak se podniká v Číně a kolik…

Redakce 10.11.2021

Miloslav Kamiš (Viscofan) – Elektrická energie nám zdraží pětinásobně

Ředitel budějovického závodu o tom, jak automatizace vstupuje do výroby střívek. I když by chtěl mít plně automatizovanou výrobu, tak si stále váží zaměstnanců a chce, aby postupovali s automatizací v rámci svých pracovních pozic výše. Nyní ve Viscofanu pracují na automatickém vidění, které bude kontrolovat kvalitu výrobku a hlídat chybovost. Podcast ale není jen…

Redakce 29.06.2022

Štěpán Hebík – 7krát3

7krát3 vlastním jménem Štěpán Hebík si v dalším dílu JP podcastu povídal s Petrem Meškánem. Čerstvě nominovaný hudebník na cenu Anděl prozradil, že se velmi poctivě připravoval na zatím poslední vystoupení v Národním divadle v rámci koncertu Národ sobě Kultura tobě, a vyplatilo se to. Taky, že na technologie má jeho přítomnost zvláštní vliv. A…

Redakce 21.03.2021

Kateřina Davidová – Nejžádanější Zmrz.lina je ta podpultová

Z Opavy do Prahy a pak do Budějovic. Má za sebou práci v korporátu. Dělala v grafickém studiu. Cestovala a nakonec ji proslavila jedna z nejlepších zmrzlin na jihu. Petr Meškán si povídá s Kateřinou Davidovou ze Zmrz.li. Jedna z nejčastějších otázek je, jakou zmrzlinu mám pod pultem, říká v rozhovoru s Petrem Meškánem Kateřina…

Redakce 25.05.2023

Lenka a David Borovkovi – CEO rodinné eventové agentury Borovka Event

Jak je těžké prosadit se v tvrdé konkurenci eventového businessu, co je důležité k udržení stability velké firmy nebo jak se dostat ke stavění velkých eventů v Londýně? To všechno a mnohem víc je v novém dílu Jihočeské podcastu, kde si Petr Meškán povídá s manželi Borovkovými z Borovka Event.  Borovka Event je už roky…

Redakce 03.04.2024

Milan Šlachta – Generální ředitel jednoho z největších zaměstnavatelů v Česku

„Budějičák“ Milan Šlachta se v Jihočeském podcastu rozpovídal o českobudějovické pobočce Bosche a technologiích, které na jihu Čech používají. Řeč ale nebyla jen o tom. Honza Schönbauer se ptal také na elektromobilitu, ekologii a nařízení z Evropské unie, která značně ovlivňují budoucnost automotive sektoru, který je na rozcestí. Jak Bosch ovlivní úbytek spalovacích motorů se…

Redakce 21.10.2021

Věra Hlaváčková – na Otáčivém hledišti se hraje téměř s nasazením života, říká matka Laviho ze seryjálu Vyšehrad

Moderátor Jihočeského podcastu Petr Meškán si tentokrát povídá s herečkou Věrou Hlaváčkovou. Ta byla nominována na cenu Thálie za hru, kterou přímo pro ni napsal Petr Zelenka. Řeč bude o tom, co se odehrává v hlavě herečky, když vstupuje do role. Nebo o tom, že lockdown z ní udělal spisovatelku. Jihočeský Podcast · Věra Hlaváčková…

Redakce 11.07.2022

Josef Grill – český webhostingový král

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Josef Grill to udělal a vyplatilo se mu to. Ještě na škole založil firmu Forpsi a začal nabízet webhosting a registraci domén jako jeden z prvních v ČR. Brzy se stal jedničkou na trhu a firmu prodal. Po čase se mu ale začalo stýskat po napětí, budování…

Redakce 22.04.2021

Tomáš Olejník – prostory Masných krámů působí jako pivní chrám

Na katastrální mapě má každá kóje v Masných krámech své číslo. Sklenice na pivo jsou vyrobené přímo a jen pro tuto provozovnu. Mají Masné sklep? Jaké je tajemství atmosféry této ikonické budějovické hospody? Na spoustu dalších otázek odpoví rozhovor Petra Meškána s Tomášem Olejníkem z budějovické restaurace Masné krámy. Jihočeský Podcast · Tomáš Olejník -…

Redakce 30.11.2022